Криминальная хроника Украины на 28.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 356 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 335 (43,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 39 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами

 За незаконне зберігання зброї затримано 30 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, сім гранат, 200 грамів вибухівки та 214 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 41 особу, у яких вилучено 4,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 978 осіб.  

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

 Протягом минулої доби порушено 135 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 50 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 147 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 18 осіб загинули та 189 – травмовані.

 У Слов’яносербському районі Луганської області за місцем проживання 45-річного безробітного місцевого жителя працівники міліції вилучили 200 грамів вибухівки.

 У Дарницькому районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили п’ять грамів героїну.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб сільськогосподарського виробничого кооперативу та закритого акціонерного товариства. Вони підробили рішення загальних зборів членів вказаного кооперативу, у результаті чого він став співзасновником ЗАТ і все майно агрофірми було передане до статутного фонду зазначеного товариства за заниженою оціночною вартістю. Таким чином сільськогосподарському виробничому кооперативу завдано збитки на суму 2,5 мільйона гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох адвокатів колегії адвокатів, котрі підбурювали двох своїх підзахисних, стосовно яких обласною прокуратурою було порушено кримінальну справу, передати їм нібито для слідчого 20 тисяч доларів США хабара для вирішення питань по справі. Під час передачі грошей адвокатів затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 та ч.2 ст.369 (шахрайство й давання хабара) КК України.

 На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито сільського голову однієї із сільських рад Липовицького району, який упродовж 2006–2007 років виготовив 12 фіктивних виписок з рішень сесій вказаної сільської ради про надання йому та іншим особам у приватну власність земельних ділянок загальною площею понад 6,3 га. Зазначені протиправні дії сільського голови завдали збитки на суму 354 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито одного з керівників державного підприємства Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Він у 2007 році перерахував 443,5 тисяч гривень бюджетних коштів товариству з обмеженою відповідальністю за проведення дорожніх робіт на одній з автодоріг (фактично роботи не проводилися), чим завдав збитки державі на вказану суму. Прип’ятською спеціальною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 У місті Луганську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, котрий у минулому році на підставі фіктивних документів отримав один мільйон гривень бюджетних коштів на проведення робіт з ремонту дорожнього покриття на території одного з селищ, але вказані гроші використав для будівництва свого автосалону. Слідчим відділенням одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України

You may also like...