Криминальная хроника Украины на 07.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 865 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 117 (43,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 30 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.




За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, дві гвинтівки, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 300 грамів вибухівки та 1 186 набоїв.

 

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб, у яких вилучено 54,8 кілограма наркотичних засобів.

 

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 149 осіб.          

 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

 

Протягом минулої доби порушено 86 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 27 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

 

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 83 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 125 – травмовані.

 

У місті Севастополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 25-річного громадянина Азербайджанської Республіки. Попередньо встановлено, що він увечері 30 квітня в квартирі 26-річної безробітної місцевої жительки під час сварки на ґрунті ревнощів завдав ножове поранення живота 22-річному безробітному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано.

 

У місті Харкові 2 травня до міліції зателефонував невідомий та повідомив, що в приміщенні залу очікування залізничного вокзалу станції Харків-Пасажирський закладено вибухівку. На час обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано понад 600 пасажирів та обслуговуючого персоналу. Проведеними обстеженнями вибухонебезпечних предметів не виявлено. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано у місцевого жителя, жителя Харківського району Харківської області та жителя міста Лозової згаданої області, віком від 23 до 27, усі без постійного місця роботи, які зробили згадане телефонне повідомлення з хуліганських спонукань.

 

У місті Львові 6 травня на вулиці 46-річний місцевий житель, водій приватного таксі, з хуліганських спонукань, пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у ногу 21-річного безробітного жителя цього ж міста. Потерпілого госпіталізовано. Правопорушника затримано. Зброю вилучено.

 

У місті Львові на вулиці працівниками міліції затримано 48-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 950 грамів вибухівки.

 

У місті Севастополі працівниками міліції затримано 18-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з використанням 110 грамів вибухівки та електродетонатора.

 

У місті Херсоні працівниками міліції затримано 24-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 150 грамів вибухівки.

 

У Голосіївському районі міста Києва на вулиці працівниками міліції затримано 46-річного безробітного жителя міста Луцька, у якого вилучено п’ять грамів кокаїну.

 

У місті Черкасах на вулиці працівниками міліції затримано 28-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 375,8 грама амфетаміну.

 

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі впродовж останніх чотирьох років зареєстрували п’ять суб’єктів підприємницької діяльності й на їх рахунки перераховували грошові кошти за виконання робіт, які фактично не проводилися. За вказаний період правопорушники привласнили 325,4 тисяч гривень.  Прокуратурою Жовтневого району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 

У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора філії товариства з обмеженою відповідальністю, котрий вимагав та отримав 63 тисячі гривень хабара від представника фермерського господарства за включення зазначеного господарства до списку учасників аукціонних торгів майном, що знаходиться в заставі у відділенні філії банківської установи, а також за сприяння в перемозі в торгах. Вживаються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконуючого обов’язки директора комунального підприємства (торгівельного ринку) та місцевого жителя. Встановлено, що вищезгаданий директор через посередника – місцевого жителя вимагав та отримав 16 тисяч гривень хабара від директора приватного підприємства за зменшення вказаному підприємству орендної плати за користування торговими площами на згаданому ринку. Прокуратурою одного з районів столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї із селищних рад Бузького району, котрий вимагав та отримав 2,5 тисяч доларів США хабара від жителя згаданого району за сприяння у виділенні йому земельної ділянки. Вживаються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.2 ст.368 (службове підроблення та одержання хабара) КК України.

 

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Як уже повідомлялося, вона під час будівництва багатоквартирного житлового будинку в одному із міст згаданої області отримала від приватного підприємства будівельні матеріали, за які не розрахувалася, чим завдала збитки останньому на суму 550 тисяч гривень. У ході розслідування цієї кримінальної справи встановлено ще один факт скоєння правопорушницею злочину. Вона, згідно з угодою про поставку будівельних матеріалів товариству з обмеженою відповідальністю (Російська Федерація), отримала від останніх 1,6 мільйона гривень, але свої зобов’язання не виконала, чим завдала їм збитки на вказану суму. Прокуратурою Суворовського району Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 

МВС України


You may also like...