Криминальная хроника Украины на 15.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 984 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 248 (45,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 55 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, гвинтівку, карабін, три мисливських рушниці, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 900 грамів вибухівки та 681 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 56 осіб, у яких вилучено 10,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 937 осіб.           

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

Протягом минулої доби порушено 114 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 44 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 97 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 118 – травмовані.

У Дніпропетровському районі Дніпропетровської області 12 травня у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 36-річного  безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції було затримано 37-річну жінку без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що вона вночі 12 травня, з метою помсти, через вікно проникла до будинку потерпілого й вбила його ножем.

У місті Кременчуці Полтавської області 17 лютого до приміщення пункту прийому комунальних платежів Кременчуцького відділення банківської установи зайшли двоє невідомих й під загрозою застосування фізичної сили відібрали у 24-річної місцевої жительки, касира зазначеного пункту, майже п’ять тисяч гривень. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєному затримано двох місцевих жителів, віком 26 та 25 років, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох громадян Грузії. Попередньо встановлено, що вони вдень 4 травня викрали з автомашини “Ніссан” 36-річного місцевого жителя, директора товариства з обмеженою відповідальністю, сумку, в якій знаходилися ноутбук, 1,3 тисяч доларів США та особисті документи (частину вилучено).

У Голосіївському районі міста Києва на вулиці працівниками міліції затримано 51-річного безробітного киянина, у якого вилучено 10 грамів кокаїну.

У Дарницькому районі міста Києва на вулиці працівниками міліції затримано 29-річну безробітну киянку, у якої вилучено 1,3 грама героїну.

У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб одного із структурних підрозділів облдержадміністрації, які в порушення розрахунку визначеної потреби лікарських препаратів (інсулінів) безпідставно збільшили її, необґрунтовано змінивши специфікацію. Після цього уклали угоду на постачання інсуліну виробництва відкритого акціонерного товариства на загальну суму 9,8 мільйона гривень та провели реєстрацію юридичних зобов’язань в органах Державного казначейства на перерахування вказаної суми без узгодження з головним розпорядником бюджетних коштів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу оподаткування фізичних осіб – заступника начальника ДПІ одного з міст області, котрий вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від двох приватних підприємців за не притягнення їх до відповідальності за виявлені порушення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Херсонській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб фермерського господарства, котрі безпідставно включили до складу працівників зазначеного господарства сторонніх фізичних осіб й, під час розпаювання земель сільськогосподарського призначення, незаконно надали останнім у власність земельні ділянки загальною площею 40 га. Унаслідок дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 433 тисячі гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В Івано-Франківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито засновника приватного підприємства, котрий без отримання відповідної ліцензії, під приводом отримання відсотків по депозитних вкладах, незаконно прийняв внески від фізичних осіб на суму 397 тисяч гривень, які в подальшому привласнив. Слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 та ч.2 ст.202 (шахрайство й порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

МВС України

You may also like...