Криминальная хроника Украины на 22.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 195 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 126 (40,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 31 пограбування, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 27 осіб. У правопорушників вилучено чотири пістолети, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 938 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 50 осіб, у яких вилучено 29,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 203 особи.              

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 132 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 50 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 103 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 129 – травмовані.

 У місті Дніпропетровську 19 травня на вулиці невідомий пострілами з мисливської рушниці поранив двох безробітних, раніше судимих місцевих жителів, віком 43 та 28 років й на автомашині втік. Потерпілих госпіталізовано. З місця події вилучено вказану зброю. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 73-річного місцевого жителя, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він увечері 19 травня на вулиці зазначеного міста під час сварки пострілами з власної зареєстрованої мисливської рушниці завдав зазначені поранення своїм сусідам.

 У місті Полтаві 20 травня в дачному будинку 42-річного місцевого жителя, робітника приватного підприємства, знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї 62-річного пенсіонера, жителя Диканського району Полтавської області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 29-річного безробітного жителя обласного центру. Попередньо встановлено, що він увечері 19 травня в зазначеному будинку вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

 У місті Києві 5 травня у Шевченківському районі столиці двоє невідомих пострілами із невстановленої зброї завдали поранення гумовими кулями 54-річному киянину, пілоту цивільної авіації комунального підприємства та відібрали у нього портфель, в якому знаходилося 40 тисяч гривень й на автомашині втекли. Потерпілого госпіталізовано. З місця події вилучено три гільзи калібру 9 мм й дві гумових кулі. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєному затримано чотирьох громадян Грузії віком від 26 до 34 років. У затриманих вилучено три зазначені спецзасоби.

 У місті Хмельницькому в результаті проведення спеціальної операції працівниками міліції затримано 45-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він намагався вивезти до згаданої держави, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох безробітних місцевих жительок віком 20 та 17 років.

 У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох безробітних місцевих жителів, віком 46 та 23 років та двох громадян Республіки Азербайджан віком 25 та 23 років. Попередньо встановлено, що вони вранці 20 травня на вулиці відібрали у 40-річного безробітного місцевого жителя 19,7 тисяч гривень.

 У місті Одесі на вулиці працівниками міліції затримано 26-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 1,2 грама героїну.

 У місті Миколаєві працівниками міліції затримано 22-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якої вилучено 40 грамів амфетаміну та 122 пігулки “екстазі”.

 У Голосіївському районі міста Києва працівниками міліції затримано 30-річного безробітного жителя міста Сквири Київської області, у якого вилучено сім кілограмів марихуани.

 У Краснодонському районі Луганської області на околиці села Верхньогарасимівки працівниками міліції затримано 27-річну громадянку Російської Федерації, у якої вилучено 1,5 літра екстракційного опію.

 У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючого однієї з кафедр Горлівської філії вищого навчального закладу, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від студентки зазначеного навчального закладу за сприяння останній в успішному захисті дипломного проекту. Прокуратурою міста Горлівки порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито одного з міських голів, яка уклала угоду з приватним підприємством щодо реконструкції котелень та тепломережі й підписала акти прийому виконаних робіт (фактично не виконані). Таким чином державі завдано збитки на суму 282 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення)  КК України.

МВС України

You may also like...