Криминальная хроника Украины на 03.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5406 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 234 (41,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 35 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 500 грамів вибухівки та 257 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 24 особи. У них вилучено 5,75 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 639 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 43 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 13 – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 84 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 5 осіб загинуло та 112 – травмовано.

 У місті Кривому Розі Дніпропетровської області наприкінці квітня цього року в своїй квартирі було знайдено мертвою з рубаними ранами голови 71-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 27-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 25 квітня, з метою пограбування, проник до згаданої квартири (за допомогою ключів, які викрав у неї раніше), сокирою вбив господарку й викрав 5 тис грн. та 1 тис. доларів США.

 У Луганській області на пункті пропуску через Державний кордон України міліцією затримано 38-річного громадянина Російської Федерації, який намагався вивезти до згаданої країни, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох жительок міста Луганська віком 23 та 16 років. У цій же області на одному із залізничних вокзалів міліцією затримано 35-річного жителя міста Сєверодонецька Луганської області, який намагався вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох жительок міста Луганська віком 21 та 18 років.

 У місті Ужгороді в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 38-річного жителя Мукачівського району, який у липні минулого року вивіз до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, жительку Великоберезнянського району Закарпатської області, 1983 р.н. Потерпілу повернуто на батьківщину.

 У Приазовському районі Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано трьох раніше судимих жителів області, які вночі 27 травня в селі Олександрівці Приазовського району викрали фрагменти металевих огорож з 24 могил та пошкодили два пам’ятники.

 Так, у місті Чугуєві Харківської області за місцем проживання Дубченка, 1975 р.н., без постійного місця роботи, вилучено 400 г вибухівки та 21 патрон до різної зброї.

 На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито головного лікаря одного з медичних закладів управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації, який вимагав та отримував хабарі від суб’єктів підприємницької діяльності за сприяння їм у підготовці документації, необхідної для отримання ліцензії для зайняття відповідною діяльністю та за не проведення подальших перевірок щодо дотримання ліцензійних умов. Задокументовано 10 фактів отримання ним хабарів на загальну суму понад 10 тис. гривень. Прокуратурою міста Луцька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито суддю Кіровського районного суду міста Донецька, яка одноосібно, без дотримання необхідної судової процедури та проведення судового засідання, винесла неправосудне судове рішення про визнання права власності на самовільно зведені складські приміщення за директором відкритого акціонерного товариства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.366 та ч.1 ст.375 КК України (службове підроблення та постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови).

 У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника управління житлово-комунального господарства однієї з районних державних адміністрацій, головного спеціаліста згаданого управління та директора дочірнього підприємства одного комунальних підприємств міста. Вони надали до управління державного казначейства України в згаданому районі неправдиві відомості про вивезення з території району твердих побутових відходів. У результаті протиправних дій з державного бюджету на рахунок вказаного підприємства було перераховано 450 тис. грн., які правопорушники в подальшому привласнили. Прокуратурою міста Севастополя порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

 На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника дільниці міжрайонного управління водного господарства, який вимагав та отримав 2,1 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння в наданні йому в оренду земельної ділянки для облаштування цеху з виготовлення кованих виробів. Прокуратурою одного з районів області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

МВС України

You may also like...