Криминальная хроника Украины на 29.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 263 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 186 (41,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 38 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено карабін, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати та 136 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 25 осіб, у яких вилучено 39,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 094 особи.                                  

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 131 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 43 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 125 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 172 – травмовані.

У місті Рівному 26 липня у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 59-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 26 липня в згаданій квартирі вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

В Олександрійській міськраді Кіровоградської області 26 липня у своєму будинку було знайдено мертвим з травмою голови 69-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 18-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 25 липня дерев’яною палицею вбив господаря під час раптово виниклої сварки та викрав мопед й незареєстровану мисливську рушницю. Викрадене вилучено.

У місті Дніпропетровську 24 березня до приміщення філії відділення банківської установи зайшли двоє невідомих у масках та під загрозою предмета, схожого на пістолет, відібрали у касира згаданої філії понад 11,5 тисяч гривень. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали трьох місцевих мешканців, віком від 24 до 28 років, усі без постійного місця роботи. Крім того, затриманих викрито в скоєнні аналогічних розбійних нападів на приміщення ще двох відділень банківських установ у Дніпропетровську. У правопорушників вилучено незареєстрований спецзасіб іноземного виробництва, призначений для стрільби гумовими кулями, та пневматичний пістолет.

У Валківському районі Харківської області 28 липня 44-річний безробітний місцевий мешканець у будинку своєї 40-річної безробітної співмешканки, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки облив легкозаймистою рідиною майно й підпалив. Внаслідок пожежі чоловік та четверо дітей співмешканки (1990 – 2008 р.н.) отримали опіки тіла (госпіталізовано). Вжитими заходами пожежу ліквідовано через півгодини. Вогнем майже повністю знищено зазначений будинок. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15 й ч.1 ст.115 (замах на вбивство) КК України.

У місті Маріуполі Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих мешканців (віком 26 та 20 років, обидва без постійного місця роботи) та 27-річного громадянина Республіки Азербайджан. Попередньо встановлено, що вони вдень 6 та 13 липня на вулиці міста відібрали у двох безробітних місцевих мешканок вироби із золота. Частину викраденого вилучено.

У Дарницькому районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 27-річного безробітного киянина, у якого вилучили 20 кілограмів макової соломки.

У Миколаївській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову автогаражного кооперативу, котрий підробив протоколи загальних зборів членів вказаного кооперативу, на підставі яких реалізував товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку загальною площею 4,5 гектара. Таким чином членам згаданого кооперативу завдано збитки на суму понад п’ять мільйонів гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з селищних рад Макарівського району, котрі в липні 2007 року підробили рішення сесії зазначеної сільради та вилучили із земель запасу земельну ділянку загальною площею 12,1 гектара, чим завдали збитки територіальній громаді на суму 1,5 мільйона гривень. Прокуратурою Макарівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділення філії банківської установи, котрий надав місцевому мешканцю підроблену довідку про розмір заробітної плати, на підставі якої останній отримав у згаданому відділені 236,1 тисяч гривень кредиту, який не повернув. Прокуратурою Індустріального району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили старшого державного виконавця відділу Державної виконавчої служби одного з міськрайонних управлінь юстиції, котрий вимагав та отримав 1,2 тисяч гривень від місцевого мешканця за вирішення питання щодо повернення йому коштів, витрачених за судові експертизи. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України




 

You may also like...