Криминальная хроника Украины на 26.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5105 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 063 (40,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 34 пограбування, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 400 грамів вибухівки, два електродетонатори та 165 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб. У них вилучено 37,5 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 525 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 70 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 33 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 114 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 145 – травмовані.

У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим на вулиці було знайдено мертвою 25-річну жительку Івано-Франківської області. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 20 серпня на вулиці зазначеного міста задушив дівчину під час зґвалтування.

У місті Макіївці Донецької області у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 43-річного безробітного. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні цього вбивства затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 23 серпня в зазначеній квартирі вбив господаря під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

В Оболонському районі міста Києва 16 серпня в підвалі житлового будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 39-річного безробітного жителя міста Новгород-Сіверського Чернігівської області. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 27-річного молодика – особу без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 15 серпня в згаданому підвалі вбив ножем потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Рівному міліцією затримано 40-річного безробітного місцевого жителя, який за декілька хвилин до цього у своїй квартирі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем невідомого чоловіка віком до 40 років. Вживаються заходи щодо встановлення особи потерпілого.

У Балаклійському районі Харківської області у лісовому масиві 25-річний житель райцентру, перебуваючи на незаконному полюванні, необережним пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв дробові поранення грудей 29-річному місцевому жителю, який невдовзі в лікарні помер. Підозрюваного затримано. Зброю вилучено.

У місті Нововолинську Волинської області на вулиці міліцією затримано 32-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 270 грамів вибухівки та два електродетонатори.

У місті Іллічівську Одеської області на вулиці міліцією затримано 27-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено пістолет ТТ та сім набоїв до нього.

У селищі Ізвариному Краснодонської міськради Луганської області на пункті пропуску “Ізварине” через Державний кордон України затримано 27-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучено 148 пігулок психотропного препарату “Феназепам”.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства, які впродовж двох останніх років надавали до податкових органів неправдиву інформацію щодо здійснення господарської діяльності, унаслідок чого ухилилися від сплати до бюджету обов’язкових платежів на суму понад 1,6 млн. гривень. Прокуратурою Міловського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Харківській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, яка вимагала та отримала 2,5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за оформлення йому безтоварного кредиту в сумі 10,5 тис. гривень. Харківською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовця митного посту “Нетішин” Хмельницької митниці, який під час проведення митного оформлення товарів приватного підприємця занизив їх митну вартість, унаслідок чого до держбюджету не надійшло обов’язкових митних платежів на суму понад 1,3 млн. гривень. Прокуратурою міста Хмельницького порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

МВС України

You may also like...