Криминальная сводка Украины: за сутки 2 убийства, 4 разбоя, 31 ограбление, 5 угонов…

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 879 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 985 ( 40,6 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних нападів, 31 пограбування, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено карабін, три обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 50 грамів вибухівки та 116 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб. У них вилучено 12,7 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 415 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

Протягом минулої доби порушено 172 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 51 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 117 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 23 особи загинули та 145 – травмовані.

У місті Макіївці Донецької області 24 серпня на вулиці було знайдено у непритомному стані з травмою голови 36-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона виштовхнула господаря квартири з балкона під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, внаслідок чого чоловік впав з шостого поверху та отримав смертельні тілесні ушкодження.

У Білопільському районі Сумської області 26 серпня після гасіння пожежі у власному будинку було знайдено обгоріле тіло 78-річної пенсіонерки. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок ножових поранень. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 41-річного безробітного місцевого жителя, який проник до будинку пенсіонерки, вбив її ножем та викрав продукти харчування й з метою приховування злочину підпалив будинок.

У місті Іллічівську Одеської області на вулиці працівники міліції затримали 24-річного громадянина Республіки Молдови, у якого вилучено 400 грамів марихуани.

В Оболонському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 26-річного безробітного, у якого вилучено 20 грамів героїну.

У місті Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які отримали чотири мільйони гривень бюджетних коштів на завершення будівництва житлового будинку для молодих сімей, однак ці роботи фактично не виконали, а гроші привласнили. Прокуратурою одного з районів міста Запоріжжя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора палацу культури, яка впродовж 2007-2008 років вносила неправдиві відомості про обсяги виконаних будівельно-монтажних робіт з реконструкції фасаду та приміщень будівлі палацу, чим завдала збитки державі на суму 158,7 тисяч гривень. Прокуратурою одного з районів міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора одного з підрозділів обласного управління водного господарства, який вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від директора приватного підприємства за надання йому в оренду приміщення для зберігання товарно-матеріальних цінностей. Прокуратурою одного з районів міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

You may also like...