Криминальная хроника Украины на 09.09.09

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 484 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 371 (43,2 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 46 пограбувань, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено чотири пістолети, карабін, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 7,1 кілограм вибухівки та понад 2,4 тисяч набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 51 особу. У них вилучено 19 кілограмів наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 805 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 110 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 37 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 102 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 117 – травмовані.

 У Яворівському районі Львівської області 30 серпня у своєму будинку було знайдено мертвою 79-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя, який проник до будинку потерпілої з метою крадіжки, але, оскільки господарка його побачила, завдав їй смертельні тілесні ушкодження.

 У місті Орджонікідзе Дніпропетровської області 30 серпня за місцем тимчасового проживання помер 22-річний житель міста Канева Черкаської області. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок надмірної крововтрати від ножового поранення ноги. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який на вулиці міста, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, ножем завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілому під час раптово виниклої сварки.

 У місті Севастополі 9 травня у своїй квартирі було знайдено мертвим 54-річного безробітного. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 58-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у квартирі потерпілого завдав йому смертельні тілесні ушкодження під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Маріуполі Донецької області 8 вересня на подвір’ї власного будинку 57-річний місцевий житель пострілом з незареєстрованого револьвера завдав дробове поранення обличчя 47-річному безробітному місцевому жителю, якого господар спіймав "на гарячому" під час крадіжки винограду. Пораненого госпіталізовано. Господаря будинку затримано. Зброю вилучено.

 У місті Сєверодонецьку Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя, який у липні цього року викрав фрагменти огорож з трьох могил на міському кладовищі .

 У Голосіївському районі міста Києва у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали трьох громадян Грузії, віком 22 – 31 рік. Попередньо встановлено що вони 8 вересня зламали замок вхідних дверей до квартири 32-річного киянина й, погрожуючи господарю фізичною розправою, відібрали 200 євро, 100 доларів США та 600 гривень. Частину викраденого вилучено.

 У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного громадянина Грузії, який 8 вересня в маршрутному мікроавтобусі викрав у 30-річної безробітної місцевої жительки гаманець, у якому знаходилося 80 гривень та особисті документи. Викрадене вилучено.

 В Іршавському районі Закарпатської області за місцем проживання 44-річного безробітного вилучено п’ять кілограмів вибухівки.

 У місті Береговому Закарпатської області за місцем проживання 44-річного безробітного вилучено один кілограм вибухівки.

 У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено один грам героїну.

 У місті Кіровську Луганської області працівники міліції затримали 37-річного місцевого жителя, з автомашини якого вилучено 35 грамів амфетаміну.

 У Вінницькій області працівниками Держаної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління відкритого акціонерного товариства, який вимагав та отримав 29 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за видачу йому чотирьох вантажівок з причепами, які зберігалися на території цього товариства (вантажівки підприємець придбав на аукціоні). Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Київській області працівниками Держаної служби боротьби з економічною злочинністю затримано начальника ритуальної служби комунального підприємства житлового і комунального господарства однієї з міських рад. Він вимагав та отримав 17 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за виділення місця на кладовищі для поховання двох його родичів. Наразі проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочин, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Львівщині працівниками Держаної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову фермерського господарства, який незаконно включив місцевого жителя до членів цього господарства, на підставі чого останній отримав у приватну власність земельну ділянку площею 1,42 га. Таким чином, державі було завдано збитки на суму 244,6 тисяч гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...