В Одессе правохранители задержали двух одесситов, подозреваемых в покушении на начальника ГАИ

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Одеській області, співробітниками управління карного розшуку ГУМВС України в Одеській області в ході оперативно-розшукових заходів затримано двох одеситів, 1983 та 1972 р.н., яких викрито у скоєнні ряду резонансних злочинів на території міста Одеса. Зокрема, замах на керівника підрозділу ДАІ та підрив автомобіля директора одного з приватних підприємств. 

Нагадаємо, ввечері 14 лютого п.р. надійшло повідомлення, що бригадою швидкої допомоги до лікарні «Інтосана» з багаточисленними непроникаючими осколочними пораненнями грудної клітини, черева та ноги від місця проживання було доставлено начальника МРЕО-1 міста Одеса, підполковника міліції. Виїздом на місце пригоди слідчо-оперативною групою було встановлено, що поранення працівник міліції отримав у момент підходу до свого власного автомобіля, що знаходився біля під’їзду будинку по вул. Щорса, внаслідок пострілу з саморобного пристрою, який, за попередніми висновками експертів, було приведено в дію дистанційно.

В результаті спрацювання пристрою було також пошкоджено скло та металеву обшивку дверей його авто «Тойота-Прадо». З місця пригоди працівниками міліції вилучено саморобний пристрій для вистрілів. За фактом було порушено справу за ст. 296 ч.4 КК України – «Хуліганство».

31.07.09 близько 15:00 по вул. Богатського в Одесі стався вибух під автомобілем «Тойота Ленд Круізер», який належав директору приватного підприємства. В результаті вибуху також технічні ушкодження отримали поруч стоячі автомобілі та вилетіли шибки в кількох квартирах багатоповерхівки. Серед людей постраждалих не було.

Слідством отримано зізнання, що в обох випадках злочини скоєно на ґрунті неприязнених відносин одного з підозрюваних по справах до потерпілих. За місцем мешкання обох затриманих правоохоронці вилучили різноманітні компоненти для виготовлення вибухових речовин та предмети для їх застосування.

Вилучене направлено на експертизу. Ведеться слідство.

You may also like...