Криминальная хроника Украины за прошедшие сутки: 6 убийств, 6 разбоев, 8 угонов…

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 926 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 070 ( 42,1 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, шість фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 29 пограбувань, вісім незаконних заволодінь транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано десять осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, гранату, 300 грамів вибухівки та 156 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб. У них вилучено 19,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 569 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 осіб.

Протягом минулої доби порушено 81 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 24 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 114 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 141 – травмована.

У місті Мелітополі Запорізької області у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який у квартирі своєї 32-річної безробітної співмешканки задушив її чотиримісячну доньку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння.

У Роздільнянському районі Одеської області 6 жовтня у будинку 27-річної безробітної місцевої жительки було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї її семирічну доньку та в непритомному стані з аналогічним пораненням господарку (госпіталізовано). За попередніми даними жінка, перебуваючи в стані депресії, вбила ножем свою доньку, після чого намагалася покінчити життя самогубством.

У Дніпропетровську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він 29 серпня цього року на вулиці міста відібрав у 27-річної безробітної місцевої жительки мобільний телефон.

У Донецьку працівники міліції затримали 39-річну безробітну місцеву мешканку, з будинку якої вилучено 4,3 грама героїну.

У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано начальника однієї із регіональних служб державного ветеринарного контролю на державному кордоні і транспорті. Він вимагав та отримав 30 тисяч доларів США хабара від свого заступника, який мав порушення у службовій діяльності, за надання йому можливості звільнитися із займаної посади за власним бажанням. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох місцевих жителів. Вони на території відкритого акціонерного товариства займалися незаконною реалізацією дисків для лазерних систем зчитування із записом чотирьох комп’ютерних програм, чим завдали збитки юридичній фірмі, яка є правовласником цієї продукції, на загальну суму 540,6 тисяч гривень. У правопорушників вилучено понад дві тисячі контрафактних дисків. Районною прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України.

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління відкритого акціонерного товариства. Він упродовж п’яти останніх років, виступаючи поручителем чотирьох ним же створених товариств з обмеженою відповідальністю, під заставу одного і того майна (вартість якого не перевищує 800 тисяч гривень), через ці товариства незаконно отримав у чотирьох банках кредити на загальну суму понад 18 мільйонів гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами ) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

You may also like...