Криминальная хроника Украины на 01.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5538 заяв про злочини. Вжитими заходами 2198 (39,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 38 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 353 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 67 осіб, у яких вилучено 6 кілограм наркотичних засобів.
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7542 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 244 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 146 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 52 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких шість осіб загинули та 61 – травмовані.

У місті Краснодон Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 50-річного громадянина Російської Федерації (в Україні перебуває нелегально). Попередньо встановлено, що він в квартирі 50-річного громадянина, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господаря.

У місті Молодогвардійськ Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері, в квартирі 57-річного громадянина, без постійного місця роботи, раніше судимого, з хуліганських спонукань, вбили господаря та заподіяли тілесні ушкодження його 48-річній співмешканці, без постійного місця роботи (госпіталізовано).

У Кривому Розі Дніпропетровської області на залізничному вокзалі в результаті проведення спеціальної операції затримано двох 33-річних місцевих жительок, одна з них раніше судима. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, 26-річну жительку цього ж міста.

У селі Черкаського району Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито трьох учнів загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони вдень 31 березня в селі вказаного району на кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодили пам’ятники на 30 могилах.

На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в минулому році надали до філії комерційного банку неправдиву інформацію щодо наявності в них заставного майна й отримали 1,4 млн. грн. кредиту, який не повернули. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства. Він, без відповідної ліцензії, організував видобуток води з артезіанських свердловин та подальшу її реалізацію, чим завдав збитки державі на суму близько 1,4 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.240 та ч.2 ст.364 КК України (порушення правил охорони надр та зловживання владою або службовим становищем).

МВС України
 

You may also like...