В Києві продавщиця кіоску не злякалася озброєного розбійника

Увечері в останній березневий день до Солом’янського райуправління столичної міліції надійшло повідомлення про стрілянину, що лунала з торговельного кіоску на вулиці Волинській – на іншому кінці телефонного дроту припускали, що стріляли з пістолета. 

На місці події міліціонерів зустріла потерпіла – продавець зазначеного кіоску, яка розповіла подробиці інциденту. Оперативники невдовзі довідалися, що кілька хвилин тому до ятки зайшов чолов’яга, дістав пістолет й почав вимагати денну виручку. Втім, пані не злякалася озброєного лиходія і категорично відмовила йому. Нападник розлютився та зчинив шалену стрілянину. Перша куля поцілила в підлогу, друга – травмувала хоробру жінку у передпліччя. Далі, гадаючи, що опір подолано, розбійник намагався відібрати гроші силою. Та, навіть страждаючи від поранення, жертва нападу не здавалася. Негідник так і не спромігся розжитися й утік ні з чим.

На місці злочину було вилучено пістолет, магазин до нього, один набій калібру 9-мм з гумовою кулею, дві стріляні гільзи, спортивний кептар, який належав візитеру та близько двох з половиною тисяч гривень – бажану здобич, на яку розбійник не зміг накласти загребущі лапи. Незважаючи на шок, потерпіла добре запам’ятала прикмети кривдника. Оперативникам невдовзі вдалося виявити та затримати підозрюваного – 27-річного безробітного, якого жінка одразу впізнала. Молодик під тиском незаперечних доказів в усьому зізнався й повідомив сищикам, що придбав пістолет у 2002-му на одній зі столичних автостоянок. Зараз цю інформацію перевіряють.

За розбійний напад проти затриманого порушено кримінальну справу, йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. В ході розслідування розбійник вже зізнався у трьох аналогічних нападах та крадіжках у двох продуктових і одному ювелірному кіоску.

 

ВЗГ ГУМВС України в м. Києві

 

You may also like...