Найбільш резонансні злочини та події на 03.04.2010

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5139 заяв про злочини. Вжитими заходами 2153 (41,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 34 пограбування та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, два пістолети, три обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 116 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 48 осіб, у яких вилучено 5,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8830 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 102 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 58 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 58 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких сім осіб загинули та 78 – травмовані.

У місті Кам’янка-Дніпровськ Запорізької області на вулиці затримано 33-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, у якої вилучено 2,7 кг марихуани.

В Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб дирекції обласного відділення одного з фондів. Вони впродовж 2005-2007 років незаконно покривали витрати лікувального закладу, який належить філії закритого акціонерного товариства (є юридичною особою і не має права на отримання коштів вказаного фонду). Таким чином державі завдано збитки на загальну суму 1,6 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох посадовців з експлуатації електричних мереж у одному з районів. Вони вимагали та отримали 4,5 тис. грн. хабара від жителя одного з селищ за вирішення питання щодо підключення його приватного будинку до електромережі з напругою 380 вольт. Одного з правопорушників затримано, іншому обрано запобіжний захід – підписка про невиїзд. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили засновника товариства з обмеженою відповідальністю. Вона в 2007 році отримала від власників бази відпочинку 1,9 млн. грн. за проведення робіт з виготовлення та монтажу котеджів (вказані роботи фактично не виконувалися). Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

You may also like...