На Миколаївщині розкрито низку розбійних нападів

Увечері, на трасі «Одеса-Миколаїв» біля села Весняне до співробітників наряду ДПС звернулась мешканка Миколаївського району. Жінка повідомила, що біля села Маловарварівка двоє невідомих, погрожуючи застосуванням ножа, відібрали у неї ноутбук, після чого зникли у невідомому напрямку на автомобілі «Chevrolet Aveo» сірого кольору.

Інспектори дорожньо-патрульної служби по «гарячих слідах» затримали вказаний транспортний засіб, в якому знаходились підозрювані чоловіки – 20-річний водій та 21-річний пасажир. А знайдені в салоні автотранспорту речові докази – ноутбук та кухонний ніж вказували на причетність молодиків до скоєння даного злочину.

Затриманих чоловіків було доставлено до Миколаївського РВ УМВС України в Миколаївській області. За фактом розбійного нападу порушено кримінальну справу.

Пізніше було затримано й третього співучасника злочинної групи, який також мав автомобіль «Мітсубіши Лансер» чорного кольору та за такою ж схемою скоював аналогічні злочини.

У ході слідчих дій з’ясувалося, що на рахунку підозрюваних молодиків не один такий «подвиг». Правоохоронці мають докази скоєння ними щонайменш ще дев’яти розбійних нападів.

За словами затриманих, перший розбійний напад вони скоїли у листопаді минулого року. Під приводом підвести додому, або з пропозицією «порозважатися», чоловіки, об’єктом посягань яких були виключно дівчата та молоді жінки, відвозили своїх жертв за місто і, погрожуючи ножем чи предметом, схожим на пістолет, відбирали цінні речі й гроші, після чого оставляли потерпілу на узбіччі та зникали.

З метою всебічного, повного та об’єктивного впровадження досудового слідства по справі правоохоронці звертаються до громадян, які потерпіли від аналогічних злочинів, повідомити про це до підрозділів міліції.

Євген Ласкін, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...