У Черкаській області затримано зухвалих розбійників

Близько 8 години вечора до будинку приватного підприємця у селі Білозір’я ввірвалося четверо осіб у масках. Спантеличена родина навіть не встигла зрозуміти, що трапилося, а зловмисники вже зв’язували їм руки та ноги. Не пожаліли навіть 5-річного сина господаря оселі. 

Вимагали непрохані гості гроші, якими, за наявною в них інформацією, чоловік володів вдосталь. Жорстоких катувань зазнав підприємець та його дружина. Зловмисники навіть погрожували в якості заручника викрасти їх сина. Зі страху за життя своєї сім’ї, не витримавши тортур, потерпілий віддав всю наявну готівку. Не погребували злодії також золотими виробами, побутовою та оргтехнікою, яка знаходилась у будинку. Жах для родини тривав близько години, проте цей час здався їм вічністю. Отримавши те, за чим приїхали, злодії зникли у невідомому напрямку.

Ледь оговтавшись після того, що трапилось, потерпілий зателефонував до Черкаського райвідділу міліції. Слідчо-оперативна група на місці події намагалася віднайти хоч якісь сліди, що могли б вивести на слід злодіїв. Та ті працювали професійно й нічого оперативникам не залишили. Почалося відпрацювання осіб, які притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини та інший асоціальний елемент.

Як зазначив начальник ГУМВС України в Черкаській області полковник міліції Валерій Дерновий, в результаті 20-денної напруженої праці працівники карного розшуку вийшли на слід злочинців. Ними виявилося четверо раніше судимих вихідців з різних областей України, яких об’єднувало кримінальне минуле. Всі вони вже встигли побувати за гратами за розбійні напади. Троє з них були давніми спільниками, а один із кримінальної трійки під час чергової «відсидки» загітував на спільний «промисел» четвертого подільника.

Зі слів головного міліціонера Черкащини, після встановлення осіб розбійників, правоохоронці з’ясували, що після скоєного підозрювані роз’їхалися у різних напрямках. Двоє з них із частиною награбованого перебували на території Кіровоградської області, а інші двоє вже збували викрадене у Миколаївській. За допомогою місцевих працівників міліції черкаські оперативники вдало провели операцію із затримання злодюг. Наразі вони перевіряються на причетність до скоєння розбійних нападів та інших злочинів по всій території України. Зі слів оперативних працівників, злочинці, перебуваючи на свободі, підготували черговий злочин з аналогічним сюжетом, здійснити який завадило лише вчасне втручання працівників міліції. Тепер їм доведеться відповідати за свої вчинки відповідно до статті 187 Кримінального кодексу України (розбій).

ВЗГ ГУМВС України в Черкаській області
 

You may also like...