Криминальная хроника Украины на 25.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 629 звернень про злочини. Вжитими заходами 1 755 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  одне вбивство, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 22 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено п’ять пістолетів, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 600 грамів вибухівки та 467 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб, у яких вилучено 1,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 588 осіб.                    

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 підозрювану особу.
 
Упродовж минулої доби порушено 78 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 19 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 88 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 102 – травмовані.

У Кривому Розі Дніпропетровської області працівники міліції затримали 46-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили два пістолети, револьвер іноземного виробництва та 39 набоїв до різної зброї.

У Сєверодонецьку Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 54-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили 400 грамів вибухівки.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі надали до філії відділення банківської установи неправдиві відомості щодо наявності в них заставного майна й незаконно отримали кредит у сумі 2,3 мільйона гривень. Слідчим відділенням одного з  міськвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

У Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб дочірнього підприємства акціонерної компанії, котрі під час будівництва свердловини нафтового родовища безпідставно списали з обліку металеві труби та інші матеріали, чим завдали збитки державі на суму 283 тисячі гривень. Прокуратурою району  порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора державного комунального підприємства, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від місцевого жителя за сприяння йому в розміщенні рекламного щита. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...