З теплиці до в’язниці: крадене гірке на смак

В с. Чернеччина Охтирського району, молодик вирішив пригоститися свіжими огірочками з теплиці однієї агрофірми, на якій сам же і працював. Тепер молодий чоловік напевно запам’ятає, що крадене гірке на смак. 

«З моєї теплиці вкрали огірки, скільки кілограмів не знаю, та я гадаю багато» – з такою проблемою звернувся до дільничного інспектора директор «Тепличного комбінату» Олександр. А ще чоловік розповів, що підозрює в крадіжці свого слюсаря – сантехніка, який в той час знаходився в теплиці сам.

Міліціонери швидко розпочали перевірку вказаного факту. Невдовзі вони встановили , що крадіжку таки дійсно скоїв той самий слюсар-сантехнік. І вже того ж дня 24-річний Віктор спілкувався зі слідчим. «Так, це я вкрав огірки. І навіщо я це скоїв? Чотири роки я працюю на теплиці. Ну нащо я це зробив – навіть сам не знаю? І що тепер зі мною буде?…» – жалівся Віктор. Але, що зроблено те зроблено.

Того дня Віктор рано приїхав на роботу і відразу почав ремонтувати пристрої крапельного поливу. Через якусь одну-дві години йому захотілося випити. Молодик сів на велосипед і поїхав до магазину. Там купив 250 грамів горілочки та пивка, адже як це пити горілку без пива, тим паче вранці.

Опорожнивши пляшки, Віктор повернувся на роботу. Тепер йому й працювалося веселіше. Так, перевіряючи пристрої поливу, молодий чоловік зайшов до теплиці. «Які тут гарні огірочки, смачненькі. Якщо я трохи їх поцуплю, ніхто ж не помітить.» – майнула у Віктора думка. Він взяв поліетиленовий мішок з-під селітри і почав збирати туди огірки. Та от проблема, як непомітно винести крадені овочі, коли вихід з теплиці виходить на подвір’я агрофірми. Це завдання крадій вирішив дуже легко та швидко. Він порвав плівку теплиці, розбив шибку і через «чорний хід» викинув на огірки вулицю. А потім перекинув мішок за огорожу в чагарник.

«От, все і вийшло, а після роботи заберу огірки» – задоволено подумав чоловік. В кінці робочого дня Віктору зателефонував його начальник і сказав, щоб він підійшов до головного агронома. В кабінеті у агронома, на молодого чоловіка вже чекав співробітник міліції. Під час розмови Віктор зізнався в крадіжці.
Правоохоронці вилучили та повернули власнику всі викрадені овочі. А стосовно любителя огірочків порушили кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України – таємне викрадення чужого майна (крадіжка), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Ірина Товма, СЗГ Охтирського МВ ГУМВС України в Сумській області
 

You may also like...