Криминальная хроника Украины на 14.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 282 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 680 (39,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 10 вбивств, два розбійні напади, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 23 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано п’ятеро осіб. У правопорушників вилучено карабін, два обрізи мисливських рушниць та 48 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, у яких вилучено 1,6 кілограма наркотичних засобів.

За порушеними кримінальними справами заарештовано п’ять підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1 517 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 298 – у сфері службової діяльності, у тому числі 83 – про хабарництво та 13 – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 127 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких 22 особи загинули та 162 – травмовані.

У Синельниківському районі Дніпропетровської області 22 квітня цього року до приміщення АЗС зайшли двоє невідомих у масках та під загрозою предмета, схожого на пістолет, відібрали у 44-річної місцевої жительки, працівниці зазначеної АЗС, сім тисяч гривень виручки й втекли. У результаті оперативно-розшукових заходів у скоєнні цього злочину працівники міліції викрили раніше затриманого 22-річного жителя міста Василівки Запорізької області, без постійного місця роботи, раніше судимого.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі в жовтні минулого року, без проведення тендерних торгів, придбали за завищеною вартістю гірничошахтне обладнання, чим завдали державі збитки на загальну суму понад 2,1 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відділу державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, котрі не вжили заходів примусового виконання рішень про стягнення на користь управління Пенсійного фонду України в зазначеному районі заборгованості комунального підприємства зі сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. У результаті цього державі завдано збитки на загальну суму понад мільйон гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили державного реєстратора однієї з районних державних адміністрацій та старшого інспектора відділу однієї з державних установ, котрі вони вимагали та отримали 8,9 тисячі гривень хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в отриманні дозвільних документів на роботу тваринницького комплексу. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови однієї з районних адміністрацій, котрий вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за підписання дозволів на розміщення об’єктів виїзної торгівлі. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...