Криминальная хроника Украины на 15.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 192 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 558 (41,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, три розбійні напади, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 30 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, п’ять обрізів мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 237 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 10 осіб, у яких вилучено 21,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 975 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 223 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 45 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво та два – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 114 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 151 – травмовано.

У місті Саках Автономної Республіки Крим у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річну безробітну жительку міста Білої Церкви Київської області. Попередньо встановлено, що вона ввечері 31 травня в одному з населених пунктів Сакського району на вулиці вбила ножем 39-річного місцевого жителя під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Романівському районі Житомирської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 56-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 14 червня на території свого домогосподарства пострілом із обрізу мисливської рушниці завдав дробових поранень своїй співмешканці – 31-річній безробітній місцевій жительці та її дворічній дочці під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Потерпілих госпіталізовано. Зброю вилучено.

У Золотоніському районі Черкаської області 12 червня у своєму будинку було знайдено мертвими з ножовими пораненнями подружжя пенсіонерів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 21 та 36 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері, з метою крадіжки, шляхом вільного доступу, проникли до будинку потерпілих, але були застигнуті господарями й вбили їх ножем.

У місті Харкові в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 56-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він удень 10 червня в зазначеному місті у вагоні електропоїзда викрав у 20-річної безробітної жительки міста Донецька мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох посадовців одного з управлінь держустанови, котрі вимагали та отримали п’ять тисяч гривень хабара від приватного підприємця за невжиття заходів реагування на виявлені порушення його підприємницької діяльності. Хабарників затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили викладача одного з вищих навчальних закладів, котрий отримав дві тисячі гривень хабара від студентки зазначеного навчального закладу за успішне складання нею заліку. Хабарника затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили викладача одного з вищих навчальних закладів, котрий отримав 1,6 тисячі гривень від студента зазначеного вузу для подальшої передачі їх у якості хабара викладачам цього ж навчального закладу за успішне складання ним іспитів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 (давання хабара) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох керівників регіональної філії одного з державних підприємств, котрі впродовж 2007-2009 років підробляли акти виконаних робіт із ремонту комп’ютерної техніки (фактично роботи не виконувалися) й безпідставно перерахували приватним підприємцям два мільйони гривень бюджетних коштів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем й службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...