Криминальная хроника Украины на 04.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 360 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 856 (38,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – вісім вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 32 пограбування та дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 78 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, у яких вилучено 23,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 893 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 112 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у якій 26 осіб загинуло та 131 – травмовано.

У місті Хмельницькому 3 серпня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 25-річного безробітного місцевого жителя та в непритомному стані з аналогічними пораненнями обличчя 31-річну безробітну жительку. Потерпілу госпіталізовано. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він півгодини тому в зазначеному місці завдав вказаних поранень потерпілим під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Кіровоградському районі Кіровоградської області 31 липня у своєму будинку було знайдено мертвим 61-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 31 липня в будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Севастополі 4 червня у своєму будинку було знайдено в непритомному стані 46-річного безробітного громадянина, який 18 березня в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 9 березня цього року на вулиці зазначеного міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Черняхівському районі Житомирської області 11 травня у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення 75-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 54-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 10 травня цього року в будинку потерпілої задушив господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин, викрав вироби із золота та три тисячі гривень. Викрадене вилучено.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 3 липня 25-річний безробітний місцевий житель без постійного місця роботи на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки пострілом із мисливської рушниці (належить іншому громадянину) завдав вогнепального дробового поранення живота 23-річному охоронцю відкритого акціонерного товариства. Підозрюваного затримано. Зброю вилучено.

У місті Києві в результаті спеціальної операції на вулиці працівники міліції затримали 43-річного безробітного громадянина, у якого вилучено 10 грамів героїну.

У місті Алушті Автономної Республіки Крим у результаті спеціальної операції працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих жителів, віком від 40 до 32 років. Попередньо встановлено, що вони впродовж трьох останніх років займалися виготовленням та збутом на території автономії наркотичних засобів. У затриманих вилучено 50 мілілітрів екстракційного опію.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він упродовж двох останніх років на автозаправній станції зазначеного товариства здійснював незаконний відбір та реалізацію газу, що належав акціонерній компанії. Таким чином, державі завдано збитки на загальну суму 4,8 мільйона гривень. Підозрюваного затримано. Слідчим відділом міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 і ч.2 ст.364 (шахрайство та зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Сімферополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з відділів райдержадміністрації, котрі без проведення належного контролю за дотриманням порядку складання й видачі державних актів на право власності на землю, незаконно передали в приватну власність місцевому жителю земельну ділянку площею 1,1 гектара в межах земель сільської ради, на якій розташована пам’ятка археології (кургани). Таким чином, державі завдали збитки на суму 1,6 мільйона гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У місті Харкові працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з комітетів державної інспекції, котрий за завищеною вартістю придбав у приватного підприємця для потреб згаданої інспекції нежитлове приміщення (загальна площа 702 кв. м), чим завдав збитки державі на суму 5,8 мільйона гривень. Слідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191  (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України
 

You may also like...