Криминальная хроника Украины на 10.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 918 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 805 (40,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 41 пограбування та 13 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено кулемет, два пістолети, п’ять гвинтівок, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 2 630 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, у яких вилучено 60,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 906 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 97 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 20 осіб загинуло та 127 – травмовано.

У місті Києві 8 серпня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 34-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного жителя міста Кременчука Полтавської області. Попередньо встановлено, що він увечері 7 серпня в зазначеній квартирі вбив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Луганську працівники міліції затримали 36-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона в кінці липня цього року намагалася вивезти закордон, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, безробітних жительок Луганської області віком 18 та 19 років.

У місті Червонопартизанську Свердловської міськради Луганської області 9 серпня на пункті пропуску через Державний кордон України затримано 53-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він намагався вивезти закордон, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, безробітних жительок міста Свердловська згаданої області віком 19 та 17 років.

На Харківщині в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 8 серпня в місті Куп’янську, з метою крадіжки, зайшов до дачного будинку 32-річного безробітного місцевого жителя, але його застав господар, тому зловмисник втік.

У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим 9 серпня на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 23-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучено 15 грамів амфетаміну, 20 пігулок “екстазі” та 6 грамів марихуани.

У Буському районі Львівської області працівники міліції затримали 32-річну безробітну місцеву жительку, з будинку за місцем проживання якої вилучено 18 кілограмів макової соломки.

У Савранському районі Одеської області працівники міліції затримали 57-річного безробітного місцевого чоловіка, з будинку якого вилучено майже 10,2 кілограма марихуани.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватних підприємців. Вони в 2007 році, шляхом втручання до вагового механізму хлібоприймального пункту державної акціонерної компанії, викрали з території зазначеного пункту 1 029 тонн насіння соняшника на загальну суму три мільйони гривень. Таким чином, державі завдано збитки на вказану суму. Слідчим органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.185  (крадіжка) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котра в одному з сіл Роздільнянського району згаданої області у своєму будинку організувала підпільний цех із виробництва та розливу коньяку однієї з відомих торгових марок, який реалізовувала на території вказаної області. Під час проведення санкціонованого обшуку із зазначеного будинку вилучено 260 пляшок готової продукції, 1,5 тонни спирту на загальну суму понад 25 тисяч гривень та 4 тисячі коркових пробок. Слідчим органами внутрішніх справ порушено кримінальну за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.204 і ч.1 ст.229 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів та незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного лікаря однієї з лікарень, котрий вимагав та отримав 300 доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння в призначенні її на посаду медичної сестри вказаного медичного закладу. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...