На Миколаївщині затримано розбійника-збоченця — «мисливця за пенсіонерками»

Серед населення м. Первомайська пішли чутки про те, що в місті орудує збоченець, який серед білого дня грабує та ґвалтує пенсіонерок. Чутки були не безпідставні, адже правоохоронцями зафіксовані непоодинокі факти розбійних нападів на жінок виключно похилого віку. На пошуки розбійника-ґвалтівника було задіяно весь особовий склад райвідділу і згодом оперативно – розшукові заходи дали свої результати.

76-річна Марія  того дня займалась поливом городу на дачній ділянці у 5 кілометрах від міста. Жінка вже тривалий час проживала одна. Чоловік кілька років тому помер, а діти проживали у іншій області. Поливши грядки на городі, пенсіонерка вирішила зайти до будинку перепочити. Наблизившись до відчинених дверей будинку, жінка не побачила, що за ними переховується зловмисник. Зашморг на шиї у старенької з‘явився у ту мить, коли вона ще не встигла переступити поріг. Незнайомець заштовхав жінку до кімнати, повалив її на підлогу, сів зверху та почав душити. Коли пенсіонерка знепритомніла, нападник звільнив мотузку та почав знімати з жертви золоті сережки та ланцюжок. За хвилину непритомна жінка почала подавати ознаки життя. Побачивши, що бабуся прийшла до тями, чоловік надів їй на голову шорти, які лежали поруч, потягнув її до ліжка та почав ґвалтувати. Задовольнивши свою збочинську похіть, насильник змусив жінку декілька хвилин лежати на ліжку не озираючись. Погрожуючи фізичною розправою за повідомлення в міліцію, розбійник прихопив золоті прикраси своєї жертви та «накивав п‘ятами». Марія, незважаючи на погрози, не роздумуючи попрямувала до райвідділу міліції, де про все розповіла правоохоронцям.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами зловмисника, який наводив жах на всіх пенсіонерок міста, було затримано. У нього вилучені і речові докази – золоті вироби, які він відбирав у своїх жертв. Ґвалтівником виявився 27 – річний раніше судимий мешканець м. Первомайська, який  проживав з дружиною та маленькою дитиною.

На даний час затриманий знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.  Правоохоронцями призначені  експертизи, які у подальшому підтвердять причетність зловмисника до скоєння  злочинів.  На даний час порушена кримінальна справа за ознаками ст. 187 КК України розбій та ст.152 КК України – зґвалтування.

Владислав Гнатенко, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...