До схованки ґвалтівника вивів Мерс…

Зухвалий злочин стався в селі Люлинці на Вінниччині. 16-річну дівчину у власній оселі зґвалтував невідомий молодик, який уночі прокрався до хати через вікно, повідомляє ratnik.gov.ua. 

Вже о восьмій ранку в населеному пункті працювала слідчо-оперативна група у складі співробітників Калинівського райвідділу внутрішніх справ та відрядженого на допомогу правоохоронцям кінолога групи спеціалістів службових собак полку спеціального призначення Внутрішніх військ «Ягуар» службовця Анатолія Ганічева з німецькою вівчаркою Мерсом. Після опитування жителів села вдалося встановити особу підозрюваного – ним виявився такий собі 26-річний В’ячеслав, який приїхав до Люлинців тижні зо два тому, а зараз раптово зник. Востаннє молодика бачили кілька годин тому неподалік сільського кладовища, тож правоохоронці рушили туди.

На щастя, Мерс одразу взяв слід і повів спочатку до краю цвинтаря, а потім і зораними полями. Іти довелося більше години, аж поки правоохоронці опинилися біля піщаного кар’єру на околиці сусіднього з Люлинцями села Великі Кутища. Раптом собака загарчав і різко потягнув Анатолія Ганічева. Коли ж стражі правопорядку збігли донизу, побачили на піску ошелешеного появою людей у синіх одностроях втікача.

– У молодика аж мову відібрало, адже, мабуть, і подумати не міг, що комусь вдасться його знайти, – зазначає Анатолій Ганічев. – Тим більше, втік він дійсно досить далеко – Мерс ішов його слідом майже сім кілометрів!

Незабаром затриманого доставили до Калинівського районного відділу внутрішніх справ. Дорогою його запитували, навіщо він так учинив з дівчиною, на що він лише знизував плечима, мовляв, «сам не знаю, що на мене найшло». А після перевірки в райвідділі з’ясувалося, що молодик раніше вже був судимий за крадіжку, а нині перебуває в розшуку за скоєння ще одного згвалтування!

Певна річ, на прощання з Анатолієм Ганічевим калинівським міліціонерам залишалося лише міцно потиснути руку досвідченому кінологу – якби не його службовий пес, зловмисник і досі перебував би на волі, і хтозна-якого лиха встиг би ще накоїти…

До речі, вищезгаданий випадок – один із багатьох, коли завдяки професіоналізму кінологів-«ягуарів» та відмінній виучці їх чотириногих підопічних правоохоронцям удавалося в найкоротший строк затримувати злочинців.

kriminal.tv
 

You may also like...