За допомогою п’ятикілометрового шлангу ділки незаконно викачували дизельне паливо

Нині збагатитися у незаконний спосіб мріють чимало спритників. І до чого тільки не вдаються «народні умільці». Приміром, неподалік міста Ужгород, на Закарпатті «кулібіни» проклали на глибині до 40 сантиметрів під землею спеціальний гідравлічний шланг, аби незаконно перекачувати дизельне паливо, а відтак і незаконно збагачуватися за рахунок державного майна. 

Один кінець за допомогою підсобного інструменту «майстри» врізали в міжнародний трубопровід «Уфа – Самара – Західний кордон». Інший же вивів працівників Ужгородського райвідділу внутрішніх справ до одного з ангарів фермерського господарства. Коли правоохоронці взялися вимірювати загальну довжину цього шлангу, то були шоковані, оскільки його протяжність сягнула п’ять кілометрів й сто метрів.

Як повідомили у центрі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС в Закарпатській області, в ангарі працівники міліції виявили два великих резервуари, куди набиралося дизельне паливо. Коли ж заміряли вміст одного з баків, виявилося, що тут знаходиться не менше 16 тон солярки. А тим часом експерти порахували, що вартість спеціального шлангу може коштувати понад пів мільйона гривень. Десь по 40 тисяч гривень оцінюється й вартість обох резинових ємностей для дизельного палива. Така картина наштовхує правоохоронців на думку, що незаконним відбором палива зловмисники займалися, як мовиться, на широку ногу. Та найбільш цікавим у цій кримінальній історії є те, що досі не знайшовся власник ні шлангу, ні резервуарів. А фермер, на чиїй території було виявлено «знахідку» відхрещується від усього. Мовляв нічого не знаю, моя хата скраю.

За розслідування справи також взялися й працівники Управління Служби безпеки України в Закарпатській області. Правоохоронці гуртом шукають причетних до незаконної оборудки. Цілком ймовірно, що вже найближчим часом буде порушено кримінальну справу.

kriminal.tv
 

You may also like...