НАБУ провело обшук й вилучило обладнання у виробника тепловізійних прицілів Archer

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) провело обшук в українського виробника тепловізорів Archer й вилучило обладнання, що стосується виконання державних контрактів.

Про це повідомив керівник Archer Олександр Яременко у Facebook.

НАБУ провело обшук й вилучило обладнання у виробника тепловізійних прицілів Archer

Керівник Archer повідомив, що наразі, через вилучення необхідної для роботи техніки, компанія не може допомогти користувачам з ремонтом, обслуговуванням або з “прошивкою” приладів Archer.

За словами Олександра, вчора, 4 жовтня, НАБУ провело обшуки в офісах Archer та в будинках співробітників, вилучило телефони, комп’ютери та документи, що стосуються виконання державних контрактів.

Зображення: Олександр Яременко/Facebook

Керівник компанії зазначив, що з 1992 року – це перший обшук. За його словами, все пройшло більш-менш порядно. Компанія добровільно передала техніку, всі паролі і документи.

Однак, Олександра Яременка здивували декілька моментів:

“По-перше, сама ухвала суду, з якою прийшли слідчі, містить 90% брехні! Суд виносив рішення, не перевіривши інформацію”.

“По-друге. Чомусь копіюються конструкторські креслення і документація, програмні продукти, які є інтелектуальною власністю компанії і держави… Дуже сподіваюсь, що ця документація не потрапить за кордон до наших конкурентів”.

“По-третє, навіщо було лякати нашу маленьку секретчицю і на її очах півтори години “ґвалтувати” порожній сейф, ключі від якого були у начальника охорони, з яким не було зв’язку через вилучений телефон.

“Четверте. Слідчі не підготовлені, і не знають, що ми виконали всі державні контракти, незважаючи на всі перепони і складнощі. Не розуміють, до кого прийшли і що взагалі ми виробляємо”.

“П’яте. Чомусь перші слова пані детектива в моєму домі після слів “Здрастє” була улюблена фраза пана Тімонькіна з ATN: “Це ж Ви завозили матриці FLIR без ліцензії”. Недосвідчена слідча не знає, що 10 років тому, коли ми співпрацювали з компанією FLIR, неможливо було не те що завезти ці матриці, але й просто купити їх без отримання ліцензії Держдепартаменту США. Дуже сподіваюсь, що детектив – не знайома пана Тімонькіна, якому наш Archer як кістка в горлі”.

Крім вищезазначеного, керівника компанії обурили й неодноразові вислови пані детектива, що компанія не може нічого виготовляти і, що Archer  є “прокладкою” Міноборони.

“Молода слідча навіть не поцікавилась, що ця “прокладка” Archer з 2014 року і до сьогодні виконала загалом 71 контракт для оборонного сектору, зокрема 8 з яких – з Міністерством оборони України, і продовжує виконувати нові контракти 2023 року з силовими структурами України (Національна гвардія України, Національна поліція України, Служба безпеки України та ін.)”, – зазначив Олександр Яременко.

А також закликав НАБУ терміново повернути обладнання й не заважати допомагати військовим.

“Просимо поважати нашу роботу, наш Archer, який щодня рятує тисячі життів і, на який я поклав своє життя і своє здоров’я”, – наголосив керівник компанії.

Довідково. Archer – українська компанія-виробник електроніки й тепловізорів. Компанія займається збіркою продукції з імпортних запчастин. 25 липня 2019 року полковник Андрій М’ясников з МОУ повідомив, що до ЗСУ планово закуповують та поставляють цифрові тепловізійні приціли, монокуляри та бінокуляри Archer різних типів, а також прилади нічного бачення Archer NVGA-15 та NVMA-14.

Букви

You may also like...