Закарпатський контрабандист летів через кордон на саморобному літальному апараті

Протидія правопорушенням, що пов’язані з контрабандною діяльністю, активно продовжується на державному кордоні.

Про це йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Одне з таких правопорушень викрили вчора вночі українські та словацькі прикордонники в ході проведення спільних заходів.

Спочатку українські прикордонники під час патрулювання державного рубежу почули шум двигуна.  Політ невідомого пристрою також зафіксували тепловізійні комплекси. Не маючи технічних можливостей завадити руху літального апарату, прикордонники відділення «Паладь-Комарівці» та мобільний підрозділ розпочали пошукові дії, аби виявити місце злету та ймовірних пособників правопорушника. Також правоохоронці одразу повідомили про виявлений апарат сусіднім підрозділам та словацьким колегам з відділу прикордонного контролю «Вишнє-Нємецке».

За інформацією та орієнтирами, наданими військовослужбовцями відділу «Ужгород», співробітникам словацької прикордонної поліції вдалося відшукати місце посадки літального апарату. У районі Собранце, за декілька кілометрів від українсько-словацького кордону, вони виявили мотопаратрайк, облаштований для незаконного переміщення контрабандних товарів. Керував літальним апаратом громадянин України, який і був затриманий.

Наразі проводяться перевірочні заходи та слідчі дії щодо затриманого і вчиненого ним правопорушення.

Фото – Прикордонної поліції Словаччини.

You may also like...