Двох антиукраїнських інтернет-пропагандистів викрила СБУ на Херсонщині

Співробітники Служби безпеки України викрили у Херсонській області двох інтернет-агітаторів, які через заборонену російську соціальну мережу поширювали заклики до зміни конституційного ладу та територіальної цілісності нашої країни.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що мешканці Херсону та області із початку збройної агресії проти України здійснювали адміністрування антиукраїнської групи російської соцмережі. Під фейковими іменами зловмисники розміщували матеріали з ресурсів країни-агресора та публікації із сепаратистських сайтів терористичних організацій Л/ДНР.

Зокрема, у поширених матеріалах вони виправдовували діяльність проросійських терористів, агресивну політику Росії, у тому числі анексію частини території України та підтримку бандформувань на сході країни.

Проведена експертна оцінка підтвердила, що в оприлюднених зловмисниками повідомленнях містяться заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів справи правоохоронці виявили мобільні гаджети та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо здійснення зловмисникам повідомлення про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Триває слідство.

Прес-центр СБУ

You may also like...