Двох волинян судитимуть за розбійний напад на сім’ю на Рівненщині

Слідчі слідчого управління завершили досудове розслідування відносно двох жителів Волинської області, обвинувачених у вчиненні розбійного нападу. Обвинувальний акт щодо фігурантів скеровано до суду.

До поліції 22 липня цьогоріч близько четвертої ранку повідомив 23-річний житель села Ждань Зарічненського району, що троє невідомих осіб пограбували та побили його батьків.

На місці події слідчо-оперативна група та оперативники управління карного розшуку встановили, що після опівночі троє невідомих осіб у балаклавах проникли до будинку 49-річного жителя села Ждань та його 48-річної дружини. Двері були незамкнені, тож зловмисники безперешкодно потрапили до оселі.

Подружжя, яке вже спало, нападники зв’язали електронним кабелем та мотузкою. Вимагаючи гроші, наносили тілесні ушкодження руками й ногами по всьому тілу, обливали паливно-мастильними матеріалами та підпалювали. Крім того, вони поранили ножем руку та вухо та погрожували пістолетом.

Перевернувши та обшукавши все у будинку, нападники заволоділи 26 000 гривень, 400 доларами США, шістьма одиницями золотих виробів загальною вартістю 40 000 грн та двома мобільними телефонами.

Подружжю вдалося звільнитися та зателефонувати до сина, який повідомив до поліції та викликав «швидку».
Медики діагностували у жінки закриту черепно-мозкову травму, різану рану плеча, лопатки та вуха, термічний опік шкіри та гематоми тіла. У чоловіка — закриту черепно-мозкову травму, забій носа, садна руки та ноги.

За фактом розбійного нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, та із проникненням у помешкання, слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України.

Працівники карного розшуку Зарічненського відділення спільно із колегами обласного управління негайно розпочали пошуки розбійників.

Завдяки злагодженим та професійним діям оперативників, слідчих та криміналістів правоохоронцям вдалося вийти на слід зловмисників. Ними виявилися троє жителів Волинської області: 19 та 21-річні жителі селища Любешів, а також 37-річний чоловік із Любешівського району.

Двох молодших поліцейські розшукали за місцем проживання, їм повідомили про підозру та взяли під варту. Матеріали кримінального провадження відносно двох підозрюваних слідчі слідчого управління скерували до суду з обвинувальним актом.

37-річний нападник наразі перебуває у розшуку: правоохоронці вручили йому  повідомлення про підозру, однак на судове засідання щодо обрання запобіжного заходу того ж дня він не з’явився.

Відомо, що 21-річний житель Волині неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, шахрайства та зберігання наркотиків. Також в суді Волинської області слухаються відносно нього провадження за фактами крадіжки, грабежу та розбійного нападу.

Аналогічне кримінальне провадження за скоєний розбій на Волині за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України також слухається в суді щодо 19-річного зловмисника.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

You may also like...