Екс-керівника державного лісгоспцентру підозрюють у розтраті ₴4,17 млн.

15 травня 2020 року колишньому т.в.о. генерального директора державного підприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» (далі — ДП «ЛІАЦ») детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП повідомили про підозру у розтраті 4,17 млн грн.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

За даними слідства, наприкінці 2016 року – на початку 2017 року колишній т.в.о. гендиректора ДП «ЛІАЦ» розтратив грошові кошти державного підприємства, отримані від продажу об’єктів нерухомості.

Детективи НАБУ вважають, що частину коштів — 2,99 млн грн — підозрюваний розпорядився перерахувати  комерційній компанії за відсутності правових підстав для цього.  Ще близько 1 млн грн, експосадовець незаконно спрямував на виплату премій частині співробітників ДП «ЛІАЦ».

Розслідування зазначених фактів НАБУ та САП здійснюють із квітня 2019 року.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

НАБУ

 

You may also like...