Фінансові махінації на ₴12 млн. на освітленні у столиці – тривають обшуки у офісах підрядних підприємств

Київська міська прокуратура спільно з ГУ ДФС у м. Києві проводить обшуки в офісних приміщеннях підрядних підприємств в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з заміни освітлення в столиці на суму понад 12 млн гривень.

Згідно з матеріалами слідства, з метою завищення вартості робіт та подальшого отримання готівкових коштів (так звана схема «відкату»), вказаними підприємствами за передньою змовою з службовими особами КП «Київміськсвітло» проведено фінансово-господарські операції з підприємствами із ознаками фіктивності, залучених нібито до субпідрядних робіт по освітленню столиці.

Возможно, это изображение (текст «EUROFORVARD»)

Під час проведених напередодні обшуків в інших підрядних організаціях, а також в КП «Київміськсвітло», були виявлені та вилучені первинні документи, готівкові кошти, банківські картки, комп’ютерна техніка та печатки підприємств, задіяних в протиправній схемі (див. фото).

12 травня 2021 року за адресами субпідрядних організацій-постачальників продукції на замовлення КП «Київміськсвітло» проводяться обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 212 КК України.

Довідково: Комунальне підприємство «Київміськсвітло» належить до сфери управління Департаменту транспортної інфраструктури Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА).

Київська міська прокуратура

You may also like...