Керівнику столичного КП, який вимагав від підприємця гроші, загрожує до 10 років ув‘язнення

За 12 тисяч гривень директор підприємства з утримання зелених насаджень пообіцяв киянину, який хотів встановити кавомашину, не перешкоджати його підприємницькій діяльності на території столичного парку. Слідчі завершили розслідування.

До Дарницького управління поліції звернувся чоловік із заявою про те, що директор комунального підприємства перешкоджає його підприємницькій діяльності. Також заявник додав, що за певну суму керівник готовий змінити свою позицію.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Під час проведення необхідних дій під процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва слідчі разом зі співробітниками управління захисту економіки столичної поліції та департаменту захисту економіки Національної поліції України затримали директора комунального підприємства.

Передача хабара відбувалася у два етапи – по 6 тисяч гривень. Після отримання другої частини обумовленої суми правопорушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали на робочому місці з речовими доказами. На час досудового розслідування підозрюваний перебував під нічним домашнім арештом.

На даний час кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду, який визначить покарання для правопорушника. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...