Микитась розповів про участь Татарова в оборудках «Укрбуду»

Колишній голова компанії «Укрбуд», фігурант справи про заволодіння 81,5 млн грн Нацгвардії Максим Микитась називає заступника глави Офісу президента Олега Татарова «одним з ключових керівників» компанії з юридичних питань.

Про це Микитась розповів в інтерв’ю «Цензор.нет».

Максим Микитась: Ми з Татаровим все робили разом, то чому він сидить в Офісі президента, а я маю сидіти у вязниці? 01

Микитась и Татаров

Він каже, що взяв на роботу Татарова у 2014 році, бо той мав «величезні зв’язки з усіма силовиками».

«У Татарова були відмінні звʼязки серед всіх силовиків, мені здавалося, що він може бути ефективним. Він був одним з директорів «Укрбуду» кілька років. Так, Татаров — це моя важка помилка […] Поки я був в силі, ми, як мені здавалося, дружили. З Татаровим ми в 2019-му разом на Новий рік літали на відпочинок до Мексики сімʼями, але він все це зрадив», — каже він.

Микитась стверджує, що Татаров брав участь «у всьому, що він робив», тому теж несе «свою частку відповідальності».

За його словами, Татаров почав займатися угодою по Нацгвардії як один з основних юристів «Укрбуду» вже згодом, коли було відкрито кримінальну справу у МВС. «Коли МВС почало розслідування, Татаров взявся за супровід справи. Інше вже таємниця слідства», — наголошує Микитась, не називаючи деталей.

Він також не захотів відповісти, чи давав покази по Татарову. «Повинні бути конкретні докази — листування, документи, деталі, які підтверджують його провину. У детективів НАБУ, мабуть, це є […] Я не розумію, чому один з ключових керівників «Укрбуду» з юридичних питань Татаров, який збагатився на знищенні мене і моєї компанії, отримав собі недоторканність? Ми з Татаровим все робили разом, але якщо Татаров усівся в Офісі президента, так чому я повинен сидіти у вʼязниці?», — каже Микитась.

Він вважає, що Татаров та інші топменеджери компанії, імена яких не називає, виступили проти нього, щоб «самим піти від відповідальності».

  • У пʼятницю, 18 грудня, детективи НАБУ повідомили заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову про підозру у причетності до справи про заволодіння 81 млн гривень Нацгвардії. 24 грудня Вищий антикорупційний суд обиратиме йому запобіжний захід. НАБУ ініціюватиме його арешт з альтернативою застави.
  • За даними САП, колишній народний депутат, ексголова «Укрбуду» Максим Микитась у змові з Татаровим домовилися із заступником директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС підробити експертизу. Посадовцю за це дали 250 тисяч гривень. Він занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів у понад 11 разів — з 81 мільйона гривень до 7 мільйонів.
  • Микитасю і заступнику директора центру підозри вручили на початку грудня. Сам Татаров заперечує свою причетність до справи і вважає, що оточення глави НАБУ «поширює чутки».
  • Раніше Татаров заявляв, що керівник НАБУ Артем Ситник має піти у відставку. Тоді в Офісі президента зазначили, що ця заява не відповідає позиції Володимира Зеленського.

Вікторія Мартинюк, Бабель

You may also like...