На Хмельниччині викрили у хабарництві військового комісара

Використовуючи злочинний вплив, він отримав 1200 доларів США за допомогу у питанні непроходження служби в лавах ЗСУ.

Оперативники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими поліції Хмельницької області викрили на одержанні хабаря одного з районних військових комісарів області.

Возможно, это изображение (4 человека и люди стоят)

За кошти він обіцяв, використовуючи злочинний вплив, допомогти місцевому жителю позитивно вирішити питання щодо виключення зі списків потенційних призовників та видачі військового квитка без проходження строкової служби в лавах Збройних сил України.

Возможно, это изображение (деньги и текст)

Сьогодні, 20 січня, поліцейські затримали військового комісара відразу після одержання 1200 доларів США неправомірної вигоди. Кошти вилучено з місця події та проведено ряд санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігуранта.

Військового комісара затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання про повідомлення підозри за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Хмельницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону. Заходи проводились спільно зі Службою безпеки України.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

You may also like...