На Кіровоградщині жінку засудили за шахрайство в особливо великому розмірі

Суд визнав винною у шахрайстві мешканку смт Новоукраїнка, яка ошукали людей на майже 13 мільйонів гривень, та призначив їй покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їй майна. Рішення ухвалив Кіровоградський районний суд, 4 липня 2022 року.

Під час судового розгляду справи встановлено, що підозрювана, протягом 2019-2020 років систематично вчиняла дії направлені на заволодіння грошовими коштами місцевих жителів, шляхом їх обману. Жінка організувала дію так званої фінансової піраміди прикриваючись наданням послуг авторитетної банківської установи в якій на той час працювала. Слідством установлено 16 потерпілих осіб. Суми на які підозрювана ошукала місцевих жителів сягають 12.7 млн гривень.

За публічного обвинувачення Кіровоградської обласної прокуратури вину засудженої доведено у повному обсязі. Суд взяв до уваги усі надані доводи та докази протиправної діяльності обвинуваченої в межах інкримінованих злочинів, передбачених ч.2.3.4 ст.190 (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Вирок суду – 6 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна. Також суд задовольнив цивільні позови потерпілих про стягнення завданої злочином матеріальної шкоди.

Наразі вирок не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.

Кіровоградська обласна прокуратура

You may also like...