На столичній Троєщині правоохоронці затримали двох квартирних крадіїв

У правопорушників вилучили викрадені речі та знаряддя скоєння злочину. Розпочато кримінальне провадження.

На лінію 102 надійшло повідомлення про квартирну крадіжку на вулиці Данькевича у Деснянському районі столиці. Заявник повідомив, що повернувся додому і виявив пошкоджений замок вхідних дверей, а у кімнаті – двох чоловіків, які з його золотими прикрасами намагалися втекти через вікно.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят и в помещении

Як прокоментував тимчасовий виконувач обов’язків начальника Деснянського управління поліції Юрій Герасименко, зловмисниками виявилися кияни, 33-х та 35 років, в яких вилучили викрадені ювелірні прикраси та інструменти для вчинення злочину:

«Чоловіків затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Один із них раніше судимий за вчинення квартирної крадіжки, а також з 2018 року перебуває у розшуку. Інший три місяці тому звільнився з місць позбавлення волі за вчинення аналогічного злочину».

Слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці збирають доказову базу для повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні злочину. Їм загрожує до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...