На Сумщині голова сільської ради отримав 1000 доларів хабара за вирішення земельного питання.

Прокуратурою Сумської області спільно з Управлінням захисту економіки в Сумській області та Слідчим управлінням Нацполіції в рамках кримінального провадження задокументовано злочинну діяльність голови однієї з сільських рад Краснопільського району Сумської області.

Зокрема, очільник села вимагав неправомірну вигоду в розмірі 1 тис доларів США від фізичної особи за передачу в оренду земельної ділянки для розміщення автозаправочної станції. Факт передачі обумовленої суми задокументовано в понеділок, 5 серпня 2019 року.

На даний час тривають слідчі дії, вирішується питання про повідомлення голові сільської ради про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та отримання неправомірної вигоди) КК України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...