На Сумщині керівник підприємства відповідатиме в суді за самовільне захоплення 2766 га земельних ділянок

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно виконуючого обов’язки директора одного з Державних підприємств, через самовільне захоплення земельних ділянок яким державі завдано майже 3,6 млн грн збитків.

У ході слідства встановлено, що підприємство упродовж 2018 року здійснювало обробіток землі на території Роменського району Сумської області загальною площею 2766 га, укладаючи цивільно-правові угоди з приватними комерційними структурами про надання та отримання сільськогосподарських послуг.

При цьому будь-яких правовстановлюючих документів на право власності, користування чи оренди земельних ділянок підприємство не мало. Вказаний факт підтверджено рішенням Верховного суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 5 серпня 2019 року. Через незаконні дії підприємства державі завдано майже 3,6 млн грн збитків.

Відтак дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки) та ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прокуратура Сумської області

You may also like...