На Вінниччині за хабар затримано голову Козятинської районної ради

На Вінниччині, в порядку ст. 208 КПК України, за підозрою у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди службовою особою), затримано голову Козятинської районної ради та посередника – директора малого приватного підприємства, який мав передати гроші посадовцю.

У ході слідства встановлено, що очільник районної ради, вступивши в злочинну змову з директором місцевого малого приватного підприємства, створили умови для отримання неправомірної вигоди від перевізників Козятинського району, які здійснюють перевезення каоліну з Жежелівського каолінового кар’єру на товариство у м. Козятин.

Зокрема, чиновник, використовуючи владні повноваження, системно перешкоджав суб’єктам господарювання у здійсненні вантажних перевезень новозбудованою автомобільною дорогою у м. Козятин, вимагаючи з перевізників неправомірну вигоду в сумі 95 тис грн. Ці кошти мали бути передані йому через посередника – директора малого підприємства.

Під час проведення обшуку за місцем проживання посередника, співробітниками Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України спільно з Слідчим Управлінням Головного Управління Національної поліції у Вінницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури області, виявлено та вилучено частину неправомірної вигоди в сумі 45 тис грн, які він мав передати голові Козятинської районної ради.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою,- карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

You may also like...