На Запоріжжі викрито злочинне угруповання

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області викрито групу осіб, які, на думку слідства, причетні до здійснення тяжких злочинів: угонів автомобілів, вимагання, розбійних нападів, а також викрадення людей.

Наразі п’ять осіб затримано. За версією слідства, загалом до складу групи входить понад 20 осіб, а один з організаторів переховується на території Російської Федерації.

У ході понад 40 обшуків знайдено та вилучено транспортні засоби, які використовувалися під час скоєння злочинів, холодну, вогнепальну зброю та набої до неї, грошові кошти, наркотичні засоби тощо.

За даними слідства, для нападу зазначені особи підбирали заможних громадян, при цьому погрожували їм фізичною розправою у випадку звернення до правоохоронних органів. На думку слідства, лише протягом цього року зазначеною групою осіб вчинено 10 кримінальних правопорушень, у тому числі із застосуванням зброї.

З метою притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до вчинення зазначених злочинів, вживаються заходи з їх розшуку та затримання.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Генеральна прокуратура України

You may also like...