Підприємець самовільно зайняв земельну ділянку на території столичного природно-заповідного фонду

Не маючи жодних правовстановлюючих документів на землю, фігурант незаконно зайняв ділянку в охоронюваній зоні на Трухановому острові та облаштував там спортивну базу. За скоєне чоловіку загрожує до двох років позбавлення волі.

Восени 2021 року прокурори Подільської окружної прокуратури та слідчі відділу поліції в річковому порту Київ розпочали кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, яка розміщується на території земель природно-заповідного фонду в охоронній зоні прибережної захисної смуги річки Десенка, площею 1, 4132 га.

Возможно, это изображение 1 человек, дерево, трава и текст

Так, було встановлено, що 33-річний місцевий мешканець на земельній ділянці, яка є природоохоронною територією та розміщена на березі річки Дніпро, побудував споруди та об’єкти спортивного значення з огорожею, тим самим обмеживши громадянам вільний доступ до водойми.

Возможно, это изображение на открытом воздухе

Київська міська прокуратура

Під час досудового розслідування слідчими із залученням експертів встановлено, що дана територія відноситься до території земель природно-заповідного фонду та перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Києва, а підприємець самовільно зайняв та використовує її.

Возможно, это изображение 3 человека и люди стоят

За процесуального керівництва прокуратури слідчі заочно повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 197–1 Кримінального кодексу України — самовільне зайняття земельної ділянки в охоронних зонах, що завдало значної шкоди її законному володільцю. Санкція цієї статті передбачає до двох років позбавлення волі.

На даний час вирішується питання про оголошення 33-річного фігуранта у розшук та обрання відносно нього запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...