Поліція Сумщини розшукує шахраїв, які викрали з чужих банківських рахунків десятки тисяч гривень

Шахрай, назвавшись по телефону банківським працівником, хитрощами дізнався конфіденційну інформацію та викрав у довірливого сумчанина велику суму грошей. Інший, запропонував матеріальну допомогу від імені держави, натомість – видурив останні гроші.

Із заявою про злочин до Сумського районного управління поліції звернувся 62-річний житель обласного центру та повідомив, що став жертвою шахрайства. Як з’ясувалося, йому зателефонував невідомий чоловік та представившись працівником банку, заявив, що в результаті системного збою його банківська картка заблокована. Тож аби в подальшому уникнути проблем, порадив чоловікові повідомити йому по телефону тризначний код перевірки дійсності картки, так званий CVV-код. Дізнавшись необхідну йому конфіденційну інформацію, зловмисник скористався нею та викрав з чужого банківського рахунку гроші у сумі 29 134 гривні.

У місті Білопілля від злочинних дій шахрая постраждала 56-річна місцева жителька. Жінка повідомила поліцію, що невідомий зловмисник, за допомогою соціальної мережі “Facebook”, начебто під приводом надання матеріальної допомоги для постраждалих від російської агресії, шахрайським шляхом заволодів її грошима в сумі 30 000 гривень з її ж банківської картки.

Поліцейські знову застерігають громадян від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми. Пам’ятайте, справжній банківський працівник ніколи не буде випитувати у вас конфіденційну інформацію про різні коди та рахунки.

Якщо ваш співрозмовник у телефонному спілкуванні з вами раптом починає перейматися долею ваших грошей, на ваших же банківських рахунках – знайте, ви говорите з шахраєм. Тож необхідно опанувати себе, відразу ж покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, та повідомити поліцію. Завжди пам’ятайте, ваша безпека у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...