Суд дав по 11 років та 6 місяців в’язниці двом російським окупантам, які обстрілювали Харківщину

Котелевський районний суд Полтавської області засудив до 11 років та 6 місяців ув’язнення російських військовослужбовців Олександра Бобикіна та Олександра Іванова за обстріл Харківської області.

“Бобикіна визнати винуватим у пред’явленому обвинуваченні у вчиненні злочину передбаченого ч.1. ст. 438 ККУ та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 11 років 6 місяців. Зарахувати досудове тримання під вартою Бобикіна та строк відбування покарання обчислювати з 6 квітня 2022 року. Іванова визнати винуватим у пред’явленому обвинуваченні у вчиненні злочину передбаченого ч.1. ст. 438 ККУ та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 1 років 6 місяців. Зарахувати досудове тримання під вартою Іванову та строк відбування покарання з 6 квітня 2022 року”,– оголосив суддя.

Прокуратура просила застосувати до окупантів максимальне покарання, передбачене ч. 1 ст. 438 – 12 років позбавлення волі.

У прокуратурі повідомили, що обстрілами окупанти зруйнували об’єкти критичної інфраструктури, житлові будинки у смт Козача Лопань Харківського району та навчальний заклад Дергачівської міської ради.

Обстріли військовослужбовці здійснювали з населеного пункту Малинівка Бєлгородської області рф, а після вторгнення відкривали вогонь вже з території України. Окупанти достовірно знали, що обстрілюють цивільну інфраструктуру та мирне населення.

Після того, як військових розгромили, вони переховувались. Вийшовши на український блокпост, окупанти здались.

Під час засідання підсудні повністю визнають свою провину. // УНН

You may also like...