Суд призначив покарання двом наркоторговцям: 10 років за ґратами

Вироком суду двох чоловіків визнано винними та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 КК України (закінчений замах на злочин, незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин з метою збуту).

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Сергія Шульги, встановлено, що наприкінці лютого 2019 року двоє чоловіків незаконно придбали з метою збуту особливо небезпечну психотропну речовину МДМА (метилендіоксиметамфетамін, або екстазі) в особливо великих розмірах. Крім того, за місцем мешкання одного із зловмисників зберігалися інші наркотичні засоби: кокаїн, канабіс, метадон, а також психотропні речовини — амфетамін та метамфетамін. Вказані речовини чоловіки також планували збувати.

Стосовно вказаних осіб суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Під час досудового розслідування та судового розгляду обвинувачені вину не визнали. Прокурор наполягав на призначенні максимального покарання за сукупністю злочинів.

За скоєні чоловіками злочини вироком суду їм призначено 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Проте прокуратура не погоджується з рішенням суду у зв’язку з невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості вчинених злочинів, що і стало підставою для направлення прокурором до суду апеляційної скарги.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...