Судитимуть державного зрадника, який співпрацював із ворогом під час окупації Київщини

62-річний житель Кривого Рогу в окупованій Бучі перейшов на бік російських військових, патрулював із ними, залякував і бив місцевих мешканців,  погрожував їм вбивством і здавав позиції українських військових. Обвинувальний акт скеровано до суду. За такі дії фігуранту загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо: слідчі управління організації розслідувань злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, Головного слідчого управління за оперативного супроводження Департаменту карного розшуку встановили, що обвинувачений підтримував збройну агресію росії проти України, здійснював психологічний і фізичний вплив на місцевих мешканців окупованого міста, аби вони не чинили опір. Також зрадник  разом із російськими військовими  бив і катував людей, які підтримували  Збройні сили України, і здавав позиції наших захисників.

Зрадник вільно пересувався по окупованому місту, використовував при цьому розпізнавальні знаки військовослужбовців  рф, мав при собі вогнепальну і холодну зброю.

Наразі слідчі Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора,  завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, що розслідувалося за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та скерували обвинувальний акт до суду. Пособнику ворога загрожує довічне ув’язнення.

Національна поліція України

You may also like...