Судитимуть директора будівельної компанії, який заволодів майже ₴6,5 млн., інвестованих людьми у будівництво квартир

Правопорушник вводив в оману вкладників, вдаючи зведення багатоповерхового житлового будинку, на яке не мав права. За скоєне йому загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Не маючи дозвільних документів, що посвідчували б право власності або користування земельною ділянкою та будівництво багатоповерхівки на вулиці Мечникова, чоловік впродовж чотирьох років укладав договори з громадянами про інвестування у майбутнє житло в новобудові. Зловмисник навіть створив видимість будівельних робіт: зніс нежитлові приміщення, які були на земельній ділянці, та огородив її парканом.

Не дочекавшись просування будівництва, четверо вкладників звернулися до поліції. Під час досудового слідства поліцейські встановили ще десятьох потерпілих громадян, які вклали свої гроші в нерухомість. Загалом правопорушник спричинив даним інвесторам збитки на суму майже 6,5 мільйонів гривень.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські під час розслідування, слідчі відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси висунули фігуранту обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих та особливо великих розмірах, зокрема повторно. Цей злочин кваліфіковано за ч.ч. 4, 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті – до 12-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Обвинувальний акт скеровано до суду», – розповів слідчий територіального підрозділу поліції Сергій Балабан.

Одеське районне управління поліції № 1

You may also like...