У Дніпрі затримано одного з головних наркоділків по розподілу метамфетаміну в регіоні

Працівники внутрішньої безпеки НПУ викрили осіб, які виготовляли та збували на Дніпропетровщині метамфетамін у великих розмірах. Спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та слідчими ГУНП області затримано організатора злочинного бізнесу. Перевіряються окремі співробітники поліції на можливу причетність до дій зловмисників

Інформація щодо діяльності у регіоні осіб, які займаються злочинами, пов’язаними з незаконним обігом наркотиків, була одержана Дніпропетровським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки. Під час перевірки було встановлено, що до злочинної діяльності причетні мешканці Дніпра, віком 28-37 років.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и на улице

Організатор залучив до справи рідного брата та ще кількох осіб, з якими налагодив виготовлення та розповсюдження психотропної речовини – метамфетаміну. Відомо, що брат лідера виготовляв товар в одному з сіл області.

Збували психотропну речовину зловмисники у великих розмірах – 1,5 кілограми за тиждень. Ціна 1грама – 700-800 гривень.

Встановлено, що 37-річний ватажок наркодилерів наразі був одним з “головних” у регіоні по розподілу метамфетаміну.

За матеріалами внутрішньої безпеки військовою прокуратурою Південного регіону України було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України, яке згодом передано до слідчого управління ГУНП у Дніпропетровській області.

Отримавши ухвалу суду, оперативники Дніпропетровського управління ДВБ, Управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області ДСР НПУ та слідчі поліції ГУНП, за силової пітримки бійців поліції особливого призначення, провели 10 санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів наркогрупи та за адресами збуту.

Під час заходів у організатора злочинного бізнесу виявлено сліп-пакети з кристалічною речовиною та згорток з подрібнею речовиною, попередньо – метамфетамін та марихуана. У його автомобілі виявлено майже 95 тисяч гривень, чорнові записи, мобільні телефони та посвідчення, схоже на службове посвідчення працівника поліції, а також кілька державних номерних знаків. Сам транспортний засіб, номери на якому не співпадали із зазначеними в техпаспорті, поміщено на штраф-майданчик.

Ще в одного активного учасника групи вилучено 62 тисячі гривень, зброю, засоби, призначені для вживання наркотиків та посвідчення, схоже на поліцейське.

На теперішній час в порядку ст.208 КПК України затримано лідера наркодилерів. Готується оголошення йому слідчими підозри та обрання запобіжного заходу. Після проведення експертиз будуть проведені подальші слідчі дії. Також працівники внутрішньої безпеки перевіряють можливу причетність до діяльності викритих осіб співробітників поліції, з метою притягнення їх до відповідальності.

Санкція ч.2 ст.307 КК України передбачає покарання, у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...