У Хмельницькому оголосили про підозру восьми членам злочинної групи, яка «знімала данину» з перевізників

Діяльність злочинної групи правоохоронці припинили у червні. У ході досудового розслідування в їхній діяльності було виявлено ознаки організованості і кримінальне провадження перекваліфікували з ч. 2 на ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, яка передбачає уже до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі усім 8 членам групи повідомлено про підозру.

Нагадаємо, що 5 червня працівники кримінальної поліції спільно зі слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області із залученням бійців спецпідрозділу «КОРД» за процесуального керівництва прокуратури провели спецоперацію по затриманню членів злочинної групи, яка протягом півроку займалась вимаганням грошових коштів із підприємців, які здійснюють пасажирські перевезення із автовокзалів міста Хмельницького та області.

полиция

Члени групи «обкладали» даниною водіїв маршрутних автобусів, які були змушені, заїжджаючи кожного разу на територію автовокзалів, сплачувати грошові кошти в сумі 25 гривень за зупинку, посадку та висадку пасажирів. Водіям, які відмовлялись виконувати такі злочинні вимоги, члени групи псували їхні транспортні засоби: били вікна, різали колеса і забороняли заїжджати на території автовокзалів.

Намагаючись надати зовнішньої законності своїм акціям, зловмисники діяли під прикриттям громадської організації, яка нібито боролась за прозорість на ринку перевізників. У ході обшуків у членів злочинної групи вилучили печатку і посвідчення цієї ГО.

Під час спецоперації працівники поліції затримали двох раніше судимих хмельничан 42 і 43 років, які були організаторами групи, а також 6 її найактивніших членів — молодих хлопців 20-25 років спортивної тілобудови, які підшуковували однолітків для збору «данини» і самі займалися вимаганням коштів.

Наразі усім восьми членам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою), санкція якої передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

You may also like...