У Києві 39-річного чоловіка судитимуть за замах на вбивство колишньої подруги

Потерпіла напередодні розірвала стосунки з порушником, за що останній з ножем напав на неї та спричинив жінці численні поранення. Фігуранту загрожує ув’язнення на строк до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року до поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від лікарів швидкої про те, що на території автомобільної стоянки у Дніпровському районі вони виявили 37-річну жінку з ножовими пораненнями.

Правоохоронці з’ясували, що потерпіла отримала тілесні ушкодження внаслідок конфлікту з чоловіком, з яким вона того дня розірвала відносини. Зловмисник напідпитку приїхав до неї на роботу та декілька разів вдарив жінку ножем, після чого втік. Перехожі викликали лікарів, які госпіталізували потерпілу з проникаючим колото-різаним пораненням живота та численними різаними ранами тіла.

Правоохоронці оперативно затримали нападника – ним виявися уродженець Київщини 1984 року народження. У подальшому слідчі територіального підрозділу, під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва, повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження.

Проте, дослідивши додаткові обставини події та результати судово-медичної експертизи, слідчі перекваліфікували кримінальне провадження на ч. 3 ст. 15 ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України – незакінчений замах на умисне вбивство.

Наразі досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду справи по суті. Зловмиснику, який перебуває під вартою, загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...