У Києві судитимуть керівника будівельного підприємства, який заволодів майже ₴10 млн. з держбюджету

Директор підрядної організації уклав з комунальним підприємством виконавчого органу Київської міської ради договір та низку додаткових угод про виконання будівельних робіт з реконструкції фізкультурно-оздоровчого комплексу, які фактично не виконувалися та вартість яких була значно завищена. Посадовцю загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, слідчі Дарницького управління поліції за погодженням районної окружної прокуратури повідомили 47-річному керівнику підрядного підприємства про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах.

Висновком експерта за результатами проведення судової економічної експертизи установлено, що документально підтверджується перевищення витрат під час виконання договірних зобов’язань, а саме домовлені ремонтно-будівельні роботи та оплата за них не відповідають проектній документації та договірній ціні. Тобто, підрядник завищив вартість на 9 785 512 гривень за роботи, які він фактично не виконав. У подальшому посадовець розпорядився «заробленими» грошима на власний розсуд.

Наразі слідчі за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва скерували до районного суду обвинувальний акт для розгляду справи по суті щодо керівника будівельного підприємства, якого звинувачують у нанесенні збитків місцевому бюджету столиці на суму майже 10 млн. гривень. Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...